2019-2020 Bahar Yarıyılında Azami Süresinin Sonunda Olan Öğrencilerin Dikkatine
25.02.2020

2019-2020 Bahar Yarıyılı itibariyle Azami süresinin son yarıyılında olan Yüksek Lisans ve Doktora  öğrencilerinin Tez Savunma sınavına girecekleri son tarih 26 Haziran 2020 olup,

1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Uygulama Usul ve Esasları 19/5 uyarınca tez savunma sınavının, jüri kurulmasını takiben en erken 15 gün, en geç 1 ay içinde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle, sınavın en erken 15 gün içinde yapılabileceği dikkate alınarak, öğrencilerimizin Yönetim Kurulunda jüri kurulması için, gerekli tüm iş ve işlemleri tamamlamış olarak en geç 11 Haziran 2020 tarihine kadar Enstitümüze başvurması gerekmektedir.
  2. Savunma Sınavında başarılı olan öğrencilerin Mezuniyet Onayı için Cilt Onayı ve cilt onaylı tezleri üzerinden Orijinallik Raporu alıp ciltli tezlerini,  Yönetmelik gereği tez savunma sınavını takip eden 1 ay içinde Enstitüye teslim etmeleri gerekir.
  3. Savunma Sınavında değişiklik (düzeltme-geliştirme)  alan öğrencilerin sınavını takip eden en geç 3 ay (doktora öğrencileri için 6 ay) içinde 2. ve son kez tez savunma sınavına girmiş olması gerekir. Bu sınavda başarılı olan öğrencilerin Mezuniyet Onayı için Cilt Onayı ve cilt onaylı tezleri üzerinden Orijinallik Raporu alıp ciltli tezlerini,  Yönetmelik gereği tez savunma sınavını takip eden 1 ay içinde Enstitüye teslim etmeleri gerekir. 2.kez girilen sınavda başarısız olan öğrencinin ilişiği kesilir.